Списък на статии по етикет: Лимон
Понеделник, 13 Юни 2011г. 08:55ч.

Фитокомплекс DRENALIP™

Целулитът е проблем, който засяга значителен брой жени. Той е следствие от няколко различни фактора, включително натрупването на мастни тъкани и слаба циркулация на кръв в кожата. Терминът целулит е използван за първи път през 1920 г. за описание на естетическа промяна на кожната повърхност, която била известна като кожа тип ”портокалова кора

Борбата с целулита трябва да се фокусира върху няколко ключови фактора:  стимулиране циркулацията на кръв в кожата, да се намалят оттоците и да се въздейства на адипозните тъкани за да се предотвратят и елиминират мастните натрупвания.

Основна антицелулитна съставка в нашите козметични продукти е DRENALIP™ - продукт на PROVITAL GROUP Испания. DRENALIP™ е нов стандартизиран комплекс, съдържащ активни вещества от растителен произход, създаден да намалява въздействието и да предпазва от факторите, отговорни за образуването на целулита. Действието на DRENALIP™ е доказано с подробни  in vivo и in vitro тестове. За създаване на  комплекса DRENALIP™ са използвани растения с различни свойства: Астрагал (Astragalus), Рускус (Butcher's broom), Лимон (Lemon) и  Енчец (Goldenrod)


Астрагал (Astragalus)
Астрагалът е разпространен в североизточен Китай, Сибир и централна Монголия. Той е едно от най-старите и най-важни растения в китайската народна медицина. В наше време, астрагалът е един от основните тонизиращи агенти в китайската фитомедицина. Намира много разнообразни приложения в съвременната терапевтика. Някои от тези употреби, като неговия защитен ефект на сърдечносъдовата система, нервната система и черния дроб, са свързани с неговите доказани антиоксидантни свойства. Астрагалът оказва силен липолитичен ефект и инхибира адипогенезиса, поради което представлява ценен природен ресурс в борбата с целулита.

Рускус (Butcher's broom)

Рускусът е разпространен в средиземноморските части на Европа и Африка. Известен е още под името Месарска метла (Butcher’s broom). Използва се традиционно при венозна недостатъчност, уринарни инфекции и ставни заболявания. Действието на това растение се дължи главно на съдържанието на стероидни сапонини, включително ruscogenin. Други активни вещества, присъстващи в рускуса, които допълват неговото действие са флавоноидите rutin и hesperidin. Рускусът е считан  за един от най-добрите активатори от растителен произход на циркулацията на кръв.


Лимон

Лимон (Lemon)
Лимонът произхожда от Азия, но постепенно става неразделна част от средиземноморската култура. Цветовете и плодовете на лимона се използват за декорация, в народната медицина и при различни диети. Лимонът намира и различни приложения в козметиката. Най-използваната му част е кората. Интерес в борбата с целулита представляват съдържащите се в кората на лимона флавоноиди naringin и hesperidin, които действат  дренажно и тонизиращо.

Енчец
Енчец (Goldenrod)
Енчецът е разпространен в Европа, Азия, северна Африка и северна Америка.  В Европа се използва от векове като диуретично, адстрингентно и антисептично средство. В наши дни се използва за лечение на настинки и при камъни в бъбреците. Цветовете на енчеца са богати на флавоноиди, основният от които е rutin. Екстрактът от енчец спомага за укрепване на капилярите и намалява задържането на течности.


Публикувана във Полезна информация