Списък на статии по етикет: макадамия
Вторник, 14 Юни 2011г. 10:38ч.

Масажен крем МАКАДАМИЯ


Масажен крем МАКАДАМИЯ Продуктът съдържа натурално масло от австралийския орех макадамия.
Ароматизиран е деликатно, като не съдържа алергени и консерванти.

С какво е по-различно маслото от МАКАДАМИЯ?

Маслото от макадамия е богато на мононенаситената палмитолеинова киселина, която не присъства в състава на никое друго растително масло. По принцип тази киселина се среща само в животинските мазнини и по структура  прилича на мастните киселини в нашата кожа. Съдържат се още олеинова,  линоленова и други омега-3 и омега-6 киселини. Високата концентрация на ненаситени мастни киселини е причината поради която маслото от макадамия е ефективен антиоксидант, свързващ свободните радикали. 

В допълнение може да се каже, че е богат източник на витамините А, Е и микроелементи. При външно нанасяне попива бързо и прави кожата много мека. Поради всичко това, маслото от макадамия представлява ценна суровина от козметична гледна точка.

Употреба:
При нанасяне върху кожата се разтопява и улеснява плъзгането, спомага за разгряване и усилване на терапевтичното въздействие на масажа. Кремът е подходящ за употреба при всеки тип кожа, особено суха, възпалена, лющеща се, повехнала, отпусната, застаряваща,  проблемна кожа със сух дерматит, след водни процедури. Омекотява уплътнените участъци на кожата, на дланите, лактите и стъпалата.

Разфасовка:      500 mlПубликувана във Масажни продукти
Вторник, 14 Юни 2011г. 10:37ч.

Масажно масло МАКАДАМИЯ


Масажно масло МАКАДАМИЯ Масажно масло МАКАДАМИЯ Продуктът съдържа натурално масло от австралийския орех макадамия.
Ароматизиран е деликатно, като не съдържа алергени и консерванти.

С какво е по-различно маслото от МАКАДАМИЯ?

Маслото от макадамия е богато на мононенаситената палмитолеинова киселина, която не присъства в състава на никое друго растително масло. По принцип тази киселина се среща само в животинските мазнини и по структура  прилича на мастните киселини в нашата кожа. Съдържат се още олеинова,  линоленова и други омега-3 и омега-6 киселини. Високата концентрация на ненаситени мастни киселини е причината поради която маслото от макадамия е ефективен антиоксидант, свързващ свободните радикали. В допълнение може да се каже, че е богат източник на витамините А, Е и микроелементи.

При външно нанасяне попива бързо и прави кожата много мека. Поради всичко това, маслото от макадамия представлява ценна суровина от козметична гледна точка.

Употреба:
Улеснява плъзгането, спомага за разгряване и усилване на терапевтичното въздействие на масажа. Използва се още и за разтривки след душ, вана и сауна. Маслото е подходящо за употреба при всеки тип кожа, особено суха, възпалена, лющеща се, повехнала, отпусната, застаряваща,  проблемна кожа със сух дерматит, след водни процедури. Омекотява уплътнените участъци на кожата, на дланите, лактите и стъпалата.

Разфасовка: 500 ml                          Публикувана във Масажни продукти
Понеделник, 13 Юни 2011г. 13:57ч.

Масло от Макадамия

МакадамияМакадамията е дърво от семейство Proteaceae. Тя произлиза от тропическите гори на Куинсланд, Австралия. Това е дърво с вечнозелени листа, с около 20 метра височина, като плодовете му се събират, когато паднат на земята (имат една ядка). Маслото, което използваме, е от ядки на макадамия. Получава се чрез студено пресоване без разтворител.

Това е масло, чийто състав от мастни киселини се доближава до този на себума на човешката кожа. Съдържа до 85% мононенаситени триглицериди. Около 20 % от тях са палмитолеинови триглецериди, които имат антиоксидантно действие и защитават клетъчната мембрана. То има основна роля за намаляване на ефекта на стареенето.

По физико-химичните си характеристики е близко до маслата, добивани от морски бозайници. Няма мирис, не оставя петна върху дрехите, лесно емулгира, за 65 секунди изцяло се поема и усвоява от епидермиса. Позволява на кожата да диша свободно и не пречи на влагообмена. Притежава мощни омекотяващи свойства, които осигуряват опитмален водно-мастен баланс и еластичност на кожата. Отстранява зачервяването, лющенето и раздразнения по кожата. Богато е на хранителни вещества и има приятен орехов аромат.

Маслото от макадамия съдържа мононенаситена палмитолеинова киселина /има я и в човешката кожа / , която не присъства в никое друго растително масло. Палмитолеиновата киселина се съдържа в кожата и с възрастта нивото й намалява. Затова маслото от макадамия е важно средство за намаляване на ефекта от стареенето. Поради своите омекотяващи свойства и хидратиращо въздействие то е чудесно за суха и старееща кожа, като им помага да запазят своята гладкост, еластичност и свеж вид. Маслото от макадамия лесно попива - не случайно се нарича "изчезващо масло". То е хипоалергенно, има благотворно действие върху чувствителни кожи, идеално е за масаж по време на бременност. Служи за предотвратяване и намаляване на стрии. Прилага се на бебета в случаи на обриви и млечни корички.
Помага при слънчеви изгаряния, протривания и белези от рани.

Ценна съставка е на масажни смеси и бази за ароматерапия, тъй като има плътна консистенция и почти не притежава собствен аромат. Намира приложение в много области на козметиката - лосиони, кремове, гелове, бебешки масла. Заради високата си стабилност е предпочитано в процедурите с "горещи масла." Има регенериращо действие, регулира мастната секреция. Високото съдържание на палмитолеинова киселина е фактор, поради който маслото се препоръчва за подхранване и тонизиране на старееща кожа. Широко се използва в маски за коса заради богатото съдържание на витамини и лесното попиване в корена на косъма.Влияе на метаболитни и физиологични процеси в тялото и е едно от най-добрите базисни масла в аромотерапията. Смята се, че намалява нивото на холестерол в кръвта. Маслото от макадамията прекрасно овлажнява и омекотява кожата, прави я здрава и красива, особено през зимата. Идеално средство за всички типове кожа.Публикувана във Полезна информация
Неделя, 12 Юни 2011г. 11:49ч.

Пилинг за тяло МАКАДАМИЯ


Пилинг за тяло МАКАДАМИЯ Продуктът съдържа натурално масло от австралийския орех макадамия. Представлява лека емулсия, в която са диспергирани фини пилинг частици. Ароматизиран е деликатно, като не съдържа алергени и консерванти.

С какво е по-различно маслото от МАКАДАМИЯ?
Маслото от макадамия е богато на мононенаситената палмитолеинова киселина, която не присъства в състава на никое друго растително масло. По принцип тази киселина се среща само в животинските мазнини и по структура  прилича на мастните киселини в нашата кожа. Съдържат се още олеинова,  линоленова и други омега-3 и омега-6 киселини. Високата концентрация на ненаситени мастни киселини е причината поради която маслото от макадамия е ефективен антиоксидант, свързващ свободните радикали.  В допълнение може да се каже, че е богат източник на витамините А, Е и микроелементи. При външно нанасяне попива бързо и прави кожата много мека. Поради всичко това, маслото от макадамия представлява ценна суровина от козметична гледна точка.

Употреба:
Прилага се преди всяка процедура, като подготвя тялото за последващата терапия. Нанася се върху цялата зона за третиране и се оставя да подейства няколко минути. След това се масажира с леки движения, като с това се елиминират мъртвите клетки. Същевременно омекотява и овлажнява кожата

Разфасовка:      500 mlПубликувана във Продукти за тяло