Списък на статии по етикет: пилинг за тяло
Неделя, 12 Юни 2011г. 11:49ч.

Пилинг за тяло МАКАДАМИЯ


Пилинг за тяло МАКАДАМИЯ Продуктът съдържа натурално масло от австралийския орех макадамия. Представлява лека емулсия, в която са диспергирани фини пилинг частици. Ароматизиран е деликатно, като не съдържа алергени и консерванти.

С какво е по-различно маслото от МАКАДАМИЯ?
Маслото от макадамия е богато на мононенаситената палмитолеинова киселина, която не присъства в състава на никое друго растително масло. По принцип тази киселина се среща само в животинските мазнини и по структура  прилича на мастните киселини в нашата кожа. Съдържат се още олеинова,  линоленова и други омега-3 и омега-6 киселини. Високата концентрация на ненаситени мастни киселини е причината поради която маслото от макадамия е ефективен антиоксидант, свързващ свободните радикали.  В допълнение може да се каже, че е богат източник на витамините А, Е и микроелементи. При външно нанасяне попива бързо и прави кожата много мека. Поради всичко това, маслото от макадамия представлява ценна суровина от козметична гледна точка.

Употреба:
Прилага се преди всяка процедура, като подготвя тялото за последващата терапия. Нанася се върху цялата зона за третиране и се оставя да подейства няколко минути. След това се масажира с леки движения, като с това се елиминират мъртвите клетки. Същевременно омекотява и овлажнява кожата

Разфасовка:      500 mlПубликувана във Продукти за тяло