Списък на статии по етикет: Подхранваща маска за лице
Вторник, 14 Януари 2014г. 19:38ч.

Крем за околоочен контур

Маска за лице

Кремът за околоочен контур е предназначен за изсветляване на тъмните кръгове около очите и за намаляване на торбичките под тях.

Натрупването на хемоглобин и неговите цветни разпадни продукти в дермата и епидермиса води до образуване на тъмни кръгове в областта около очите.

Тъй като кожата губи еластичността си и мускулите отслабват, с течение на времето се формират торбички около клепачите на очите. В тях се натрупват мазнини.  Друга основна причина за подпухналите очи е акумулирането на вода, известно като оедема. Течностите се натрупват по няколко причини, две от които са лоша лимфна циркулация и повишена капилярна пропускливост

Кремът за околоочен контур съдържа две високо технологични активни съставки на база синтетични пептиди - Haloxyl ™  продукт на френската фирма Sederma и
Eyeseryl ™ продукт на испанската фирма Lipotec. Ефективността на съставките в борбата с тъмните кръгове и торбичките под очите е доказана с подробни клинични изследвания.

Продуктът не съдържа парфюмна композиция с цел да се избегне евентуално дразнене на очите.

Начин на употреба:  
Нанесете в областта около очите с лек масаж, докато крема попие напълно. Прилага се два пъти дневно, сутрин и вечер.

Разфасовка:      30 ml

Публикувана във Продукти за лице
Регенериращ крем за лице Съдържа комплекс от активни съставки, хидратиращи вещества, микроелементи и екстракт от слуз на охлюви.

Слузестата следа, която оставя след себе си земният охлюв (Helix Aspersa) има изключителни третиращи свойства. При пълзене охлювите отделят секрет и ако кожата на охлюва се нарани, тя се възстановява бързо благодарение точно на този слузест секрет. В секрета има много естествени пробиотици, протеини и полезни вещества като алантоин, гликолова киселина, витамини А, С и Е, минерали и олигоелементи. Слузта притежава силно изразени регенеративни свойства, препоръчва се при множество кожни проблеми, против бръчки, при акне, за заличаване на белези от пъпки и изгаряния, при терапии за стрии, розацея и др.

В състава на продукта са включени още масло от макадамия и хиалуронова киселина.

Употреба:

Внимателно почистете кожата и нанесете крема с леки масажни движения до пълното му абсорбиране от кожата. Препоръчва се използване 2 пъти дневно, а също и за нощна грижа

Разфасовка:      50 ml

Публикувана във Продукти за лице
Вторник, 14 Януари 2014г. 19:03ч.

Хиалуронова киселина

Маска за лице

Чиста хиалуронова киселина за професионална употреба. Подходяща е за работа с ултразвук или мануално.

Маска за лице

Описание: Хиалуроновата киселина е натурален продукт, който се съдържа в човешкото тяло. Тя изгражда основата на междуклетъчното вещество и притежава уникалната способност да задържа влагата. В действителност тя е най-силно хидратиращия биополимер, който е познат на науката. Една нейна молекула привлича около 100 молекули вода. Като естествена съставна част от свързващите тъкани, хиалуроновата киселина не е токсична и не е дразнеща.

С напредването на възрастта организмът не е в състояние да синтезира достатъчно хиалуронова киселина, което на свой ред води до отпускане и изсушаване на кожата, познати като признаци на стареене.

Съвременните козметични продукти за борба със стареенето почти задължително съдържат хиалуронова киселина, която задържа влага в кожата и изпълва бръчките в дълбочина, като в същото време стимулира производството на колаген.

Употреба:Нанесете на добре почистена кожа на лицето и масажирайте в продължение на няколко минути, после почистете лицето с памук.

Разфасовка: 50 мл. и 250 мл.

Публикувана във Продукти за лице
Понеделник, 01 Април 2013г. 10:52ч.

Колаген

Приблизително 30% от човешките белтъци се състоят от колаген. На него се дължат еластичността, гъвкавостта и овлажняването на кожата, а също така и постоянното обновление на нейните клетки.

Колагенът е фибрилярен белтък, съставен предимно от аминокиселини. Молекулата му има вид на тройна спирала, състояща се от три пептидни вериги. Колагенът се образува в резултат на метаболитните процеси в организма на гръбначните животни. Молекулното тегло на тройната спирала на колагена е между 340000-380000 D. Поради това, не може да проникне в този си вид в дълбочина на кожата и да окаже биологичното си въздействие. Научно доказано е, че за да окаже биологично въздействие бърху кожата на молекулярно ниво колагенът трябва да се преработи и доведе до фрагменти от молекулата с размери между 3000÷5000 D – ниско молекулен колагенов хидролизат.

Действие на ниско молекулния колагенов хидролизат:

- Действа в дълбочина на кожата на молекулярно ниво и допринася за антибръчков ефект.

- Много лесно се усвояват от кожата , без да я  затруднява да извършва определена   работа по преработката му.

- Силно хидратиращ – много бързо и лесно  усвоява и предава на кожата необходимата  влага.

Като краен резултат при употребата на козметични продукти, съдържащи колагенов хидролизат в необходимата доза, кожата е с подобрена плътност, дълбоко хидратирана, еластична с отличен здрав вид.

Колагенът забавя процеса на сареене на кожата, изглажда белези и стрии, помага в лечението на изгаряния, възпаления, акне и др. Успокояват кожата след епилация и бръснене.

В нашите продукти се използва ниско молекулен колагенов хидролизат от рибен произход.Публикувана във Полезна информация
Понеделник, 01 Април 2013г. 10:05ч.

Подхранваща маска за лице с колаген

Маска за лице

Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан на човека. Концентрацията му варира в отделните органи, като най-голяма е в кожата – приблизително около 70%.
Той постоянно се възпроизвежда, но след 25-годишна възраст този процес се забавя и постепенно отслабва. Нарастващият с възрастта дефицит на колаген води до изсъхване на кожата и намаляване на нейната еластичност.

Подхранващата маска за лице съдържа колагенов хидролизат от рибен произход с ниско молекулно тегло. Това позволява лесно попиване и усвояване в горния слой на кожата. Като краен резултат кожата е с подобрена плътност, дълбоко хидратирана, еластична с отличен здрав вид.

В състава на продукта са включени още масло от макадамия и хиалуронова киселина.

Употреба:

Продуктът е подходящ за употреба при нормална и суха кожа на лицето. Нанася се и се оставя да престои 15-20 минути. След това се почиства с тампон или се изплаква само с вода.

Разфасовка:      230 ml

Публикувана във Продукти за лице
Понеделник, 01 Април 2013г. 10:03ч.

Подхранващ крем за лице с колаген

Крем за лице

Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан на човека. Концентрацията му варира в отделните органи, като най-голяма е в кожата – приблизително 70%.
Той постоянно се възпроизвежда, но след 25-годишна възраст този процес се забавя и постепенно отслабва. Нарастващият с възрастта дефицит на колаген води до изсъхване на кожата и намаляване на нейната еластичност.

Подхранващият крем за лице съдържа колагенов хидролизат от рибен произход с ниско молекулно тегло. Това позволява лесно попиване и усвояване в горния слой на кожата. Като краен резултат кожата е с подобрена плътност, дълбоко хидратирана, еластична с отличен здрав вид.

В състава на продукта са включени още масло от макадамия и хиалуронова киселина.

Употреба:

Прилага се два пъти дневно, сутрин и вечер върху почистена кожа на лицето. Нанесете на лицето и шията с лек масаж, докато крема попие напълно.

Разфасовка:      230 ml

Публикувана във Продукти за лице