Полезна информация
Полезна информация

Полезна информация


Понеделник, 01 Април 2013г. 10:52ч.

Колаген

От Administrator

Приблизително 30% от човешките белтъци се състоят от колаген. На него се дължат еластичността, гъвкавостта и овлажняването на кожата, а също така и постоянното обновление на нейните клетки.

Колагенът е фибрилярен белтък, съставен предимно от аминокиселини. Молекулата му има вид на тройна спирала, състояща се от три пептидни вериги. Колагенът се образува в резултат на метаболитните процеси в организма на гръбначните животни. Молекулното тегло на тройната спирала на колагена е между 340000-380000 D. Поради това, не може да проникне в този си вид в дълбочина на кожата и да окаже биологичното си въздействие. Научно доказано е, че за да окаже биологично въздействие бърху кожата на молекулярно ниво колагенът трябва да се преработи и доведе до фрагменти от молекулата с размери между 3000÷5000 D – ниско молекулен колагенов хидролизат.

Действие на ниско молекулния колагенов хидролизат:

- Действа в дълбочина на кожата на молекулярно ниво и допринася за антибръчков ефект.

- Много лесно се усвояват от кожата , без да я  затруднява да извършва определена   работа по преработката му.

- Силно хидратиращ – много бързо и лесно  усвоява и предава на кожата необходимата  влага.

Като краен резултат при употребата на козметични продукти, съдържащи колагенов хидролизат в необходимата доза, кожата е с подобрена плътност, дълбоко хидратирана, еластична с отличен здрав вид.

Колагенът забавя процеса на сареене на кожата, изглажда белези и стрии, помага в лечението на изгаряния, възпаления, акне и др. Успокояват кожата след епилация и бръснене.

В нашите продукти се използва ниско молекулен колагенов хидролизат от рибен произход.Вторник, 05 Февруари 2013г. 15:21ч.

ARGIRELINE® & BOTOX

От Administrator

ARGIRELINE® & BOTOX

Мимическите бръчки възникват с времето, като следствие на изразяването на нашите емоции, в резултат на което се появяват най-вече около очите и на челото. В последните години  в борбата за премахване на тези бръчки се наложиха подкожните инжекции с препарата BOTOX. Козметичният BOTOX е ботулинов токсин тип А. Това е протеинов комплекс продуциран от бактерията Clostridum botulinum. Пречистен ботулинов токсин, в ниски концентрации се инжектира с помощта на тънка игла в областта за третиране. Препарата започва своето действие след около седмица и продължава да действа за няколко месеца. Под действието на BOTOX настъпва отслабване на двигателната активност на мускулите. Малките и дълбоките бръчки се разглаждат, а повърхността на кожата става гладка.

С разработката на нови технологии за производство на козметични средства на базата на ARGIRELINE® е достъпен по-безопасен метод за ефикасно изглаждане на мимическите бръчки. Аргирелинът е научно откритие, направено в процеса на старателно изучаване на биохимичните механизми, предотвратяващи стареенето.

Това вещество е получено благодарение на две модерни технологии: комбинаторната химия и твърдофазния синтез на пептиди. Представлява хексапептид от ново поколение, който ефикасно изглажда мимическите бръчки и надеждно пречи на формирането на нови.

Аргирелинът  въздейства на ниво нервно-мускулни синапси и предизвиква отпускане на мимическата мускулатура(миорелаксация), предотвратявайки образуването на бръчки. Освен това, аргирелинът подтиска прекомерното производство на катехоламини, които способстват за образуването на бръчки и дребни мимически гънки на лицето. За разлика от инжекциите с  BOTOX, ARGIRELINE® не е токсичен, не се инжектира в кожата, а се прилага вложен в козметични продукти. Използването му е напълно безвредно и безопасно.

Резултат след 30 дневно третиране на околоочния контур с крем на база ARGIRELINE®

ARGIR
ELINE® е патентована активна съставка на Lipotec Group - Испания

Вторник, 23 Октомври 2012г. 07:44ч.

Matrixyl Synthe 6

От Administrator

A powerful anti-wrinkle peptide that boosts the synthesis of 6 skin-rebuilding essentials

 • MATRIXYL® synthe’6™ is based on a dioxygenated natural peptide Pal-KMO2K (Palmitoyl-Lysyl-Dioxymethionyl-Lysine).
 • The peptide KMK is naturally found in collagen VI and laminins.
 • Pal-KMO2K stimulates the synthesis of extracellular matrix macromolecules, therefore it exerts a matrikine-like activity.

MATRIXYL® synthe’6™ stimulates the synthesis of 6 major constituents of the skin matrix and dermal-epidermal junction (DEJ).

EFFICACY

 • SYNTHESIS OF 6 MAJOR CONSTITUENTS OF THE SKIN
  • Collagen I
  • Collagen III and HSP47
  • Collagen IV
  • Laminin-5
  • Fibronectin
  • Hyaluronic acid
 • LUMINOTHERAPY
  • Collagen
Неделя, 21 Октомври 2012г. 18:53ч.

Папаин

От Administrator

Какво всъщност са ензимите?
Те са група биологично активни молекули, които катализират и регулират биохимичните процеси в човешкия организъм. Почти всички от тях имат белтъчна природа и практически са в основата на всички жизнени процеси. Отличават се със своята изключително висока ефективност и специфичност на действието.

Папаинът е ензим, който се съдържа в плода на папаята. Подобно на другите хидролитични протеолитични ензими: бромелаина, трипсина, панкреатина и хемотрипсина, папаинът има свойствата да разгражда белтъчни молекули във водна среда при определена киселинност. Той използва водни молекули (хидролитичен), за да разкъсва аминокиселинните вериги на протеините (протеолитичен). Не е сложно да се досетим, че приемът на папаин ще облекчи работата на нашето храносмилане и не случайно в аптеките се предлагат различни хранителни добавки съдържащи папаин. Папаинът се използва и като подобрител на някои готови хранителни продукти, тъй като прави месото по-крехко. Намира приложение за избистряне на бирата, както и в козметичната и фармацевтичната промишлености.

Употребата на папаин в козметиката се дължи на факта, че той избирателно разгражда връзките на мъртвите клетки и ги отстранява от повърхностния слой на кожата, като я прави мека и гладка. В случаите когато използването на абразив за ексфолиране е противопоказно - чувствителна, куперозна, акнетична кожа, розацея и други, маските за лице съдържащи ензима папаин са незаменими. Поради ефективното почисване на най-горния слой на кожата, тези продукти могат да се използват успешно и като първа стъпка при избелващи процедури.

Понеделник, 13 Юни 2011г. 14:05ч.

Алое Вера

От Administrator
Алое ВераРастението Алое Вера е добре познато със своето омекотяващо, успокояващо и лечебно действие върху кожата още от зората на цивилизацията. То съдържа над седемдесет и пет подхранващи съставки и двадесет минерала, деветнадесет аминокиселини включително всичките осем основни аминокиселини и единадесет второстепенни, както и дванадесет витамина.Тези витамини включват: A, B1, B6, B12, C и E.
То е известно, като “аптека в растение”.

Алоето е добре познато със своите водозадържащи свойства. Ако лист алое се отдели от основното растение, то може да издържи поставено на слънце няколко седмици без изцяло да изсъхне. И дори когато съвсем изсъхне след дълго излагане на топлина, ако бъде поставено във вода само за няколко часа се съживява.
Понеделник, 13 Юни 2011г. 14:04ч.

Алфа бизаболол

От Administrator
Алфа бизабололът е натурален продукт, който се съдържа в цветовете на лайката, белия равнец и някои други растения. Притежава слаб сладък флорален аромат. Промишлено се добива чрез екстракция от цветовете на лайката.
 
Алфа бизабололът въздейства изключително успокояващо върху кожата.
Има бактерицидно и противовъзпалително действие. Ускорява процеса на заздравяване на кожата.
Използва се в козметиката при чувствителна кожа, против акне, грижа за бебето, хигена на устната кухина, продукти след бръснене и след излагане на слънце.  От козметична гледна точка алфа бизаболола е една наистина универсална активна съставка.


Понеделник, 13 Юни 2011г. 13:57ч.

Хиалуронова киселина

От Administrator
Хиалуронова киселинаХиалуроновата киселина е най-силно хидратиращия биополимер, който е познат на науката. Тя е сред най-важните вещества за оптимална хидратация на клетките в организма. Синтезира се от тялото на базата на полизахариди и играе ключова роля в производството на съединителна тъкан, изгражда основата на междуклетъчното вещество. Хиалуроновата киселина притежава уникалната способност да задържа влагата. Една нейна молекула привлича около 100 молекули вода. Тя активира процеса на възстановяване на клетките на кожата и съединителната тъкан и стимулира зарастването на раните.

Когато проникне в кожата, тя активира фибробластите, които представляват живи клетки със съществена роля в процеса на заздравяването. Когато са активни, те отделят колаген и еластин, два ключови елемента в процеса на възстановяване на кожата. Хиалуроновата киселина е важен компонент и на ставния хрущял, като осигурява подвижността на ставите и ги защитава от износване. Като естествена съставна част от свързващите тъкани, хиалуроновата киселина не е токсична и не е дразнеща.

С напредването на възрастта организмът не е в състояние да синтезира достатъчно хиалуронова киселина, което на свой ред води до отпускане и изсушаване на кожата, познати като признаци на стареене. Съвременните козметични продукти за борба със стареенето почти задължително съдържат хиалуронова киселина, която задържа влага в кожата и изпълва бръчките в дълбочина, като в същото време стимулира производството на колаген. Терапевтичните и свойства обаче далеч не се изчерпват с това. Вземана под формата на добавки за перорална употреба, хиалуроновата киселина има благотворно действие при ревматоиден артрит и остеоартрит.

При прилагане на козметични продукти съдържащи хиалуронова киселина тя оказва продължително хидратиращо въздействие, което е осезаемо в продължение на повече от 24 часа. Поради свойствата упоменати по-горе, хиалуроновата киселина е много ценна съставка както за козметиката, така и за фармацията.
Понеделник, 13 Юни 2011г. 13:57ч.

Масло от Макадамия

От Administrator

МакадамияМакадамията е дърво от семейство Proteaceae. Тя произлиза от тропическите гори на Куинсланд, Австралия. Това е дърво с вечнозелени листа, с около 20 метра височина, като плодовете му се събират, когато паднат на земята (имат една ядка). Маслото, което използваме, е от ядки на макадамия. Получава се чрез студено пресоване без разтворител.

Това е масло, чийто състав от мастни киселини се доближава до този на себума на човешката кожа. Съдържа до 85% мононенаситени триглицериди. Около 20 % от тях са палмитолеинови триглецериди, които имат антиоксидантно действие и защитават клетъчната мембрана. То има основна роля за намаляване на ефекта на стареенето.

По физико-химичните си характеристики е близко до маслата, добивани от морски бозайници. Няма мирис, не оставя петна върху дрехите, лесно емулгира, за 65 секунди изцяло се поема и усвоява от епидермиса. Позволява на кожата да диша свободно и не пречи на влагообмена. Притежава мощни омекотяващи свойства, които осигуряват опитмален водно-мастен баланс и еластичност на кожата. Отстранява зачервяването, лющенето и раздразнения по кожата. Богато е на хранителни вещества и има приятен орехов аромат.

Маслото от макадамия съдържа мононенаситена палмитолеинова киселина /има я и в човешката кожа / , която не присъства в никое друго растително масло. Палмитолеиновата киселина се съдържа в кожата и с възрастта нивото й намалява. Затова маслото от макадамия е важно средство за намаляване на ефекта от стареенето. Поради своите омекотяващи свойства и хидратиращо въздействие то е чудесно за суха и старееща кожа, като им помага да запазят своята гладкост, еластичност и свеж вид. Маслото от макадамия лесно попива - не случайно се нарича "изчезващо масло". То е хипоалергенно, има благотворно действие върху чувствителни кожи, идеално е за масаж по време на бременност. Служи за предотвратяване и намаляване на стрии. Прилага се на бебета в случаи на обриви и млечни корички.
Помага при слънчеви изгаряния, протривания и белези от рани.

Ценна съставка е на масажни смеси и бази за ароматерапия, тъй като има плътна консистенция и почти не притежава собствен аромат. Намира приложение в много области на козметиката - лосиони, кремове, гелове, бебешки масла. Заради високата си стабилност е предпочитано в процедурите с "горещи масла." Има регенериращо действие, регулира мастната секреция. Високото съдържание на палмитолеинова киселина е фактор, поради който маслото се препоръчва за подхранване и тонизиране на старееща кожа. Широко се използва в маски за коса заради богатото съдържание на витамини и лесното попиване в корена на косъма.Влияе на метаболитни и физиологични процеси в тялото и е едно от най-добрите базисни масла в аромотерапията. Смята се, че намалява нивото на холестерол в кръвта. Маслото от макадамията прекрасно овлажнява и омекотява кожата, прави я здрава и красива, особено през зимата. Идеално средство за всички типове кожа.Понеделник, 13 Юни 2011г. 08:55ч.

Фитокомплекс DRENALIP™

От Administrator
Целулитът е проблем, който засяга значителен брой жени. Той е следствие от няколко различни фактора, включително натрупването на мастни тъкани и слаба циркулация на кръв в кожата. Терминът целулит е използван за първи път през 1920 г. за описание на естетическа промяна на кожната повърхност, която била известна като кожа тип ”портокалова кора

Борбата с целулита трябва да се фокусира върху няколко ключови фактора:  стимулиране циркулацията на кръв в кожата, да се намалят оттоците и да се въздейства на адипозните тъкани за да се предотвратят и елиминират мастните натрупвания.

Основна антицелулитна съставка в нашите козметични продукти е DRENALIP™ - продукт на PROVITAL GROUP Испания. DRENALIP™ е нов стандартизиран комплекс, съдържащ активни вещества от растителен произход, създаден да намалява въздействието и да предпазва от факторите, отговорни за образуването на целулита. Действието на DRENALIP™ е доказано с подробни  in vivo и in vitro тестове. За създаване на  комплекса DRENALIP™ са използвани растения с различни свойства: Астрагал (Astragalus), Рускус (Butcher's broom), Лимон (Lemon) и  Енчец (Goldenrod)


Астрагал (Astragalus)
Астрагалът е разпространен в североизточен Китай, Сибир и централна Монголия. Той е едно от най-старите и най-важни растения в китайската народна медицина. В наше време, астрагалът е един от основните тонизиращи агенти в китайската фитомедицина. Намира много разнообразни приложения в съвременната терапевтика. Някои от тези употреби, като неговия защитен ефект на сърдечносъдовата система, нервната система и черния дроб, са свързани с неговите доказани антиоксидантни свойства. Астрагалът оказва силен липолитичен ефект и инхибира адипогенезиса, поради което представлява ценен природен ресурс в борбата с целулита.

Рускус (Butcher's broom)

Рускусът е разпространен в средиземноморските части на Европа и Африка. Известен е още под името Месарска метла (Butcher’s broom). Използва се традиционно при венозна недостатъчност, уринарни инфекции и ставни заболявания. Действието на това растение се дължи главно на съдържанието на стероидни сапонини, включително ruscogenin. Други активни вещества, присъстващи в рускуса, които допълват неговото действие са флавоноидите rutin и hesperidin. Рускусът е считан  за един от най-добрите активатори от растителен произход на циркулацията на кръв.


Лимон

Лимон (Lemon)
Лимонът произхожда от Азия, но постепенно става неразделна част от средиземноморската култура. Цветовете и плодовете на лимона се използват за декорация, в народната медицина и при различни диети. Лимонът намира и различни приложения в козметиката. Най-използваната му част е кората. Интерес в борбата с целулита представляват съдържащите се в кората на лимона флавоноиди naringin и hesperidin, които действат  дренажно и тонизиращо.

Енчец
Енчец (Goldenrod)
Енчецът е разпространен в Европа, Азия, северна Африка и северна Америка.  В Европа се използва от векове като диуретично, адстрингентно и антисептично средство. В наши дни се използва за лечение на настинки и при камъни в бъбреците. Цветовете на енчеца са богати на флавоноиди, основният от които е rutin. Екстрактът от енчец спомага за укрепване на капилярите и намалява задържането на течности.