Колаген

Приблизително 30% от човешките белтъци се състоят от колаген. На него се дължат еластичността, гъвкавостта и овлажняването на кожата, а също така и постоянното обновление на нейните клетки.

Колагенът е фибрилярен белтък, съставен предимно от аминокиселини. Молекулата му има вид на тройна спирала, състояща се от три пептидни вериги. Колагенът се образува в резултат на метаболитните процеси в организма на гръбначните животни. Молекулното тегло на тройната спирала на колагена е между 340000-380000 D. Поради това, не може да проникне в този си вид в дълбочина на кожата и да окаже биологичното си въздействие. Научно доказано е, че за да окаже биологично въздействие бърху кожата на молекулярно ниво колагенът трябва да се преработи и доведе до фрагменти от молекулата с размери между 3000÷5000 D – ниско молекулен колагенов хидролизат.

Действие на ниско молекулния колагенов хидролизат:

- Действа в дълбочина на кожата на молекулярно ниво и допринася за антибръчков ефект.

- Много лесно се усвояват от кожата , без да я  затруднява да извършва определена   работа по преработката му.

- Силно хидратиращ – много бързо и лесно  усвоява и предава на кожата необходимата  влага.

Като краен резултат при употребата на козметични продукти, съдържащи колагенов хидролизат в необходимата доза, кожата е с подобрена плътност, дълбоко хидратирана, еластична с отличен здрав вид.

Колагенът забавя процеса на сареене на кожата, изглажда белези и стрии, помага в лечението на изгаряния, възпаления, акне и др. Успокояват кожата след епилация и бръснене.

В нашите продукти се използва ниско молекулен колагенов хидролизат от рибен произход.