ARGIRELINE® & BOTOX

ARGIRELINE® & BOTOX

Мимическите бръчки възникват с времето, като следствие на изразяването на нашите емоции, в резултат на което се появяват най-вече около очите и на челото. В последните години  в борбата за премахване на тези бръчки се наложиха подкожните инжекции с препарата BOTOX. Козметичният BOTOX е ботулинов токсин тип А. Това е протеинов комплекс продуциран от бактерията Clostridum botulinum. Пречистен ботулинов токсин, в ниски концентрации се инжектира с помощта на тънка игла в областта за третиране. Препарата започва своето действие след около седмица и продължава да действа за няколко месеца. Под действието на BOTOX настъпва отслабване на двигателната активност на мускулите. Малките и дълбоките бръчки се разглаждат, а повърхността на кожата става гладка.

С разработката на нови технологии за производство на козметични средства на базата на ARGIRELINE® е достъпен по-безопасен метод за ефикасно изглаждане на мимическите бръчки. Аргирелинът е научно откритие, направено в процеса на старателно изучаване на биохимичните механизми, предотвратяващи стареенето.

Това вещество е получено благодарение на две модерни технологии: комбинаторната химия и твърдофазния синтез на пептиди. Представлява хексапептид от ново поколение, който ефикасно изглажда мимическите бръчки и надеждно пречи на формирането на нови.

Аргирелинът  въздейства на ниво нервно-мускулни синапси и предизвиква отпускане на мимическата мускулатура(миорелаксация), предотвратявайки образуването на бръчки. Освен това, аргирелинът подтиска прекомерното производство на катехоламини, които способстват за образуването на бръчки и дребни мимически гънки на лицето. За разлика от инжекциите с  BOTOX, ARGIRELINE® не е токсичен, не се инжектира в кожата, а се прилага вложен в козметични продукти. Използването му е напълно безвредно и безопасно.

Резултат след 30 дневно третиране на околоочния контур с крем на база ARGIRELINE®

ARGIR
ELINE® е патентована активна съставка на Lipotec Group - Испания

Още в категорията: « Папаин MATRIXYL SYNTE 6 »